Twoolives.gr

Ποιοι είμαστε

twoolives_logo_white

Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΜΙΑ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Στην εταιρεία μας, οι προσπάθειες και οι δεσμεύσεις μας είναι να οδηγήσουμε θετικές αλλαγές και να υλοποιήσουμε την αποστολή μας «Αλλάζοντας τον τρόπο που τρώει ο κόσμος για το καλύτερο».

Ο κλάδος μας αντιμετωπίζει προκλήσεις καθώς η ανάγκη για δράση για την κλιματική αλλαγή, τη λειψυδρία και άλλα ζητήματα βιωσιμότητας γίνεται πιο επιτακτική. Για εμάς, η αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων σημαίνει να έχουμε μια σαφή στρατηγική βιωσιμότητας που καθοδηγεί τις ενέργειές μας, οδηγεί σταθερούς στόχους και μας παρακινεί να τους επιτύχουμε.

Η στρατηγική της εταιρείας μας έχει τρεις βασικούς πυλώνες.  O πρώτος είναι να καλλιεργήσουμε  ένα υπεύθυνο σύστημα διαχειρισης των  τροφίμων, το οποίο εστιάζει σε τρόπους βελτίωσης της επάρκειας, ενσωμάτωσης της βιωσιμότητας στα προϊόντα του, ανάπτυξης καινοτόμων σχεδίων και επένδυσης στη βιώσιμη γεωργία και στα υψηλής ποιότητας προϊόντα.

Ο δεύτερος πυλώνας είναι η ανάδειξη των καλύτερων επιλογών, κάτι που σημαίνει ότι η ειλικρίνεια σε συνδυασμό με την ηθική μέσω  της διαφάνειας στην παραγωγική διαδικασία έχουν σαν αποτέλεσμα την παραγωγή ωφέλιμων για την υγεία προϊόντων καλύπτοντας τις  μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών.

Ο τρίτος πυλώνας είναι η ενδυνάμωση ων σχέσεων με τους υπαλλήλους της, εμπνέοντας τη δέσμευση για βιωσιμότητα και δημιουργώντας θετικές αλλαγές στην εταιρεία, τον πολιτισμό και τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία μας.

Ο σκοπός μας. είναι η ελαχιστοποίηση των απορριμμάτων στις χωματερές και η αύξηση της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περίπου το ένα πέμπτο του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε περιοχές με λειψυδρία και ένα άλλο τέταρτο των ανθρώπων αντιμετωπίζει έλλειψη νερού. Με αυτούς τους αριθμούς γίνεται ξεκάθαρη η σημασία του νερού ως αγαθού.

Έχουμε μια ισχυρή στρατηγική μείωσης της χρήσης νερού στη TWOOLIVES. Χρησιμοποιούμε κλειστό κύκλωμα ψύξης χρησιμοποιώντας την ελάχιστη ποσότητα νερού για ψύξη. Αντί να καταναλώνουμε τεράστιες ποσότητες πόσιμου νερού για σκοπούς καθαρισμού, χρησιμοποιούμε ηλεκτρικά μηχανήματα καθαρισμού που πλένουν και συλλέγουν τα απόβλητα για να τα μεταφέρουμε στη δεξαμενή αποβλήτων μας.

H ΗΘΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Η εταιρεία μας έχει δεσμευτεί να διασφαλίζει κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνες πρακτικές στην παραγωγή τροφίμων, από το αγρόκτημα στο πιάτο. Εκτός από την ελάχιστη κατανάλωση νερού και την παραγωγή μηδενικών αποβλήτων που αναφέρθηκαν ήδη, προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε βιώσιμες γεωργικές πρακτικές.

Η εταιρεία μας συνεργάζεται με μια ομάδα πιστοποιημένων βιοκαλλιεργητών που είμαστε σίγουροι ότι είναι κοινωνικά ευθυγραμμισμένοι με την εταιρεία. Τους έχουμε ήδη εκπαιδεύσει στην καλλιέργεια των ελαιόδεντρων με τις ελάχιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον και για το λόγο αυτό χρησιμοποιούν μόνο τις απαραίτητες ποσότητες λιπασμάτων για τις ανάγκες των ελαιόδεντρων. Επιπλέον, μετά τη σοδειά, οι αγρότες συνήθιζαν να καίνε ότι είχαν κλαδέψει. Τώρα, εκπαιδεύονται να χρησιμοποιούν έναν τεμαχιστή ξύλων για να τα μετατρλεπουν σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια αυτή η μάζα οργώνεται και ενσωματώνεται στο χώμα. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο τα κομμάτια των δέντρων επιστρέφουν στο έδαφος αλλά μετατρέπονται σε οργανική ύλη τόσο πολύτιμη για το έδαφος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους συνεργαζόμενους αγρότες μας ενημερώνοντάς τους για τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να έχουμε έναν υγιεινό καρπό χωρίς προσβολές από έντομα που μπορεί να οδηγήσουν σε αλλοίωση του λαδιού.

Μόλις οι καρποί είναι έτοιμοι για καλλιέργεια, εφοδιάζονται με ειδικά τελάρα που δεν θα περάσουν ξένες ουσίες στον καρπό και στο ελαιόλαδο που θα εξαχθεί.

Η ομάδα των συνεργαζόμενων αγροτών μας βρίσκεται στα όρια της  περιοχής μας κάτι που σημαίνει ότι νοιαζόμαστε για την τοπική κοινωνία όχι μόνο να έχει δουλειά αλλά επειδή θα αμείβονται καλά, ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τις οικογένειές τους και την κοινωνία μας.

Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω βημάτων που χρησιμοποιούμε, μπορούμε να πούμε στους πελάτες μας ότι όταν χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας, υπάρχει μία ηθική δέσμευση πίσω από κάθε σταγόνα ελαιολάδου.

Δεδομένου ότι η ασφάλεια των τροφίμων επιτυγχάνεται με αυστηρούς κανονισμούς, εισερχόμαστε σε ένα νέο επίπεδο όπου οι λιανοπωλητές και τα εστιατόρια λαμβάνουν διαβεβαιώσεις από εμάς ότι η ηθική υπάρχει σε κάθε βήμα της παραγωγικής διαδικασίας.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΩΝ ΚΑΙ ΥΑΛΙΚΩΝ

Οσες συσκευασίες  είτε γυάλινες είτε χάρτινες αποδειχθούν μη ικανοποιητικές για την συσκευασία του προϊόντος μας, συλλέγονται σε ειδικούς κάδους και σε συνεργασία με τον Δήμο , οδηγούνται στην ανακύκλωση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο